Van alle lekkernijen, die we ons maar kunnen voorstellen, is chocolade de zoetigheid die het meest verdient op een originele en aantrekkelijke wijze ingepakt te worden. De gift van chocolade heeft, soms ongewild, vrijwel altijd een achterliggende bedoeling. Geef je iemand een zakje zuurtjes of drop, een rol snoep of een lolly, dan is de reactie meestal: mmm, lekker! Geef je echter chocolade en bij voorkeur in een aansprekende verpakking, dan wordt ineens gevraagd: wow, waar heb ik dat aan te danken? Het geeft de waarde aan die aan chocolade in een mooi doosje of doorzichtige cellofaan gegeven wordt.

 

Chocolade verpakkingen

 

Chocoladedoosjes, ballotins, vensterdoosjes, cellofaan

Er zijn talloze manieren chocolade te verpakken, maar alle soorten chocoladeverpakkingen hebben allemaal twee functies.

• Ten eerste is dat het beschermen van de inhoud, want tenslotte
willen we de inhoud zo zuiver mogelijk houden. Dat houdt overigens niet alleen in dat de chocoladedoosjes of zakjes de lekkernij dienen te beschermen tegen beschadiging, maar ook tegen lekken en uitdroging. Chocolade bevat een hoeveelheid water en vet en dat dient wel optimaal in de chocoladeverrassing aanwezig te blijven. Daarom is elke verpakking in principe vocht- en vetwerend.

• De tweede functie is esthetisch.
Verpakking en inhoud vormen als het ware een twee-eenheid, waarbij de verpakking anticipeert op de chocolade erin. Het verhoogt niet alleen de nieuwsgierigheid, maar ook het verwachtingspatroon van de ontvanger en kan als zodanig zowel de gift als het verorberen van de chocolade een waar feest maken.

 

Hoe en wat?

Chocoladeverpakkingen als bonbondoosjes en ballotins zijn in principe op twee manieren te verkrijgen. Ten eerste zal een verpakkingsbedrijf een aantal voorgedrukte en gemaakte voorbeelden in het assortiment hebben. Soms is het echter ook mogelijk de chocoladeverpakkingen te personificeren om er nog een specialer en persoonlijker tintje aan te geven. Laat het bedrijf weten wat uw wensen zijn en zij zullen u met plezier verder helpen.

 

bonbon doosjes