Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een ‘slim’ horloge die je kunt verbinden met je smartphone, waarbij het horloge bepaalde delen overneemt van de mobiele telefoon. Het grootste doel hiervan is dat je minder je telefoon uit je tas of uit je broekzak hoeft te pakken om berichtjes te lezen, een belletje te plegen of een e-mail te versturen. Dit kan namelijk allemaal gemakkelijk en snel via je smartwatch. Natuurlijk kun je de smartwatch ook ‘gewoon’ gebruiken om de tijd mee te bekijken. Het dus een must have gadget voor mannen.

 

Smartwatch als tracker van je activiteiten

Veel mensen gebruiken hun smartwatch bijvoorbeeld als tracker van de dagelijkse activiteiten. Hoewel je dergelijke activiteiten ook via je smartphone bij kunt houden, is het toch handiger om dit via je horloge te doen. Je hebt je horloge immers de hele dag om: ook al loop je even naar het toilet, de stappen worden geteld. Je smartwatch kan ook ingezet worden als een virtuele fitnesscoach: zo zijn er op de meeste smartwatches verschillende fitnessprogramma’s en trainingsprogramma’s te volgen en houdt een smartwatch het ritme van je slaap bij. Je kunt je slimme horloge zo instellen dat hij verbinding heeft met verschillende applicaties op je smartphone, zoals een sportieve app van Nike.

 

Batterijbesparing voor je telefoon

Nog een andere reden om voor een smartwatch te kiezen is omdat de batterij van je telefoon dan een stuk langer meegaat. Hoe? Heel simpel: met de smartwatch kun je namelijk berichtjes ontvangen die je anders op je telefoon leest. Je smartphone zendt de berichtjes (zoals sms-berichten, notificaties en whatsapp-berichten) door naar je smartwatch zonder daarbij enige batterij bij te verbruiken. Omdat je op die manier een stuk minder vaak op je telefoon hoeft te kijken, bespaar je automatisch batterij. Wanneer je je smartwatch alleen gebruikt om berichten te checken en niet om op ieder berichtje te reageren, gaat de batterij van de smartwatch behoorlijk lang mee. Je kunt een smartwatch meestal enkele dagen gebruiken voordat de batterij op is.

 

Synchroniseren van agenda naar horloge

Een ander groot voordeel van een smartwatch is dat een dergelijk slim horloge je gemakkelijk op de hoogte kan houden van belangrijke afspraken en meetings. Omdat je je agenda kunt synchroniseren met het horloge kun je ook instellen dat je herinneringen krijgt van afspraken of agendapunten. Op die manier vergeet je nooit meer een belangrijke afspraak (of een herinnering om bijvoorbeeld te gaan sporten). Je kunt het zo instellen dat je je pols alleen maar zachtjes hoeft te bewegen en je al een notificatie krijgt van de afspraken van die dag. Je smartwatch laat dit door middel van een zachte trilling merken. Ideaal wanneer je een drukke agenda hebt en je geen zin of tijd hebt om continu onderweg je agenda te checken. Voor meer lifestyle nieuws kijk hier eens.