Het leasen van een auto groeit de laatste jaren snel in populariteit. Dat komt onder andere doordat lease maatschappijen steeds vaker pakketten aanbieden, die beter en beter op de gebruiker afgestemd kunnen worden. Indien dit gebeurt in combinatie met financiële voordelen ten opzichte van een directe koop van een voertuig, dan is het niet zo gek dat steeds meer mensen te vinden zijn voor het fenomeen van de auto lease.

Welke soorten auto lease zijn er?

De verschillende variaties in leasen van een auto worden vooral veroorzaakt door de aard van het gebruik, de voorwaarden en of men de auto slechts wil huren of aan het eind van de leaseperiode wenst aan te schaffen.

• Financiële lease
U huurt een auto tegen een bepaald bedrag, die na afloop van de lease overeen komt met de totaalprijs. Dan is de wagen van u. U leent dus eigenlijk het totaalbedrag en lost per maand af.
• Volle operationele lease
Met deze populaire vorm zijn alle zorgen en bijkomende lasten voor de leasemaatschappij. Op basis daarvan worden de maandlasten bepaald maar u heeft er verder geen omkijken naar.
• Vast bedrag per maandag of privé lease
U betaalt naast een vast bedrag slechts de brandstof en belastingen
• Korte lease

De meeste professionele leasecontracten omvatten minimaal een jaar, maar het is al mogelijk slechts voor een maand te huren.

 

De (online) wereld van het leasen van een auto staat niet stil

 

BMW i3 lease

 

Niet alleen groeien de mogelijkheden van het leasen van een auto in een hoog tempo, ook de vraag en vooral de eisen, die een huurder stelt worden steeds specifieker. Leasebedrijven spelen voortdurend daarop in door het aanbieden van steeds meer gevarieerde contracten, die geheel op de klant afgestemd kunnen worden. Verreweg het grootste voordeel hierbij is dat de klant veel werk uit handen wordt genomen en alleen nog maar hoeft te genieten van zijn net geleasede BMW i3.