Menig bedrijf heeft moeite met het opvullen van hun ICT-vacatures. Dit blijkt onder andere uit de cijfers van het CBS. Grotere organisaties willen namelijk specialisme en kiezen voor het inhuren hiervan. In dit artikel worden een aantal voordelen ICT detachering benoemd.

Flexibiliteit

Er zijn vaak meerdere redenen waarom de ICT-afdeling tijdelijk minder bezet is. Vaak wordt er dan gekozen voor tijdelijke arbeidskrachten. Zij zijn vaak erg flexibel en kunnen zeer gemakkelijk schuiven met de uren om een aantal processen uit te voeren. Het is vaak de juiste oplossing. Wanneer de vast medewerkers moeten gaan schuiven kan dit leiden tot problemen en wordt het probleem en lange termijn projecten verschoven. Dit is niet de bedoeling. Daarvoor is ICT detachering een ideale oplossing.

Expertise

Binnen het ICT is het vrijwel onmogelijk om in alles gespecialiseerd te zijn. Met ICT detachering kan gerichte kennis en expertise binnen gehaald worden. Dit kan gedaan worden op basis van project of detacheringsbasis. Een detacheerder moet er voor zorgen dat hij bijgeschoold is en op de hoogte is van alle laatste ontwikkelingen. Hierdoor huurt u dus altijd een expert in dit alle papieren heeft. Daarnaast hebben deze mensen ook een eigen netwerk wat wellicht nog van pas zou kunnen komen.

Minder risico’s

Het is steeds moeilijker om vast werknemers aan te nemen. Naast de kosten aan de werving en wellicht snel vertrek zijn niet bijkomstigheden die niemand wil. Bij de keuze voor ICT detachering heeft u deze risico’s niet. U kunt gemakkelijk nagaan of dit een goed match is. Indien het niet het geval zou zijn dan kan er ook weer snel van elkaar afscheid worden genomen. Bij iemand in loondienst is dit helaas niet mogelijk. Waar je ook naar op zoek bent, het is gemakkelijker om ICT in te huren. Zo kun je dus gerichter op zoek naar expertise, dan wanneer je iemand in loondienst neemt die net alles kan uitvoeren.

Zoektocht

Ben je overtuigd? Zoek dan eens naar een organisatie waar ICT detachering is in uw regio. Het is natuurlijk altijd mogelijk om dan geheel vrijblijvend informatie op te vragen.