Er zijn momenten in een dag waarin we graag wat meer licht in onze leefomgeving willen hebben en het gebruik van de industriële vloerlamp biedt hierin een stijlvolle en interessante oplossing. Lampen heb je immers in allerlei soorten en maten en de keuze voor een dergelijk vloerlamp is niet altijd even voor de hand liggend.

 

industriële vloerlampen

 

Wat is een vloerlamp precies en wat maakt het industrieel?

Een ander woord voor vloerlamp is staande lamp en dat maakt meteen duidelijk waar we hier mee te maken hebben. Elke lamp die met een stevige voet op de vloer staat valt in principe in deze categorie, waarbij er onderscheid gemaakt kan worden in de vorm en materiaal van de voet, de draagstang en lamphouder.
We spreken van industriële draaglamp als het ontwerp gebaseerd is op gebruik in bedrijven, fabrieksvloeren en dergelijke. Eigenschappen als stoer, stevig en robuust voeren hier de boventoon.

 

Design

Er is al gememoreerd aan de drie onderdelen van een industriële vloerlamp als de volgende:
• Voet
De massieve ronde voet is hier de meest voorkomende, maar ook een lamp geplaatst op een driepoot vinden we veel terug in de ontwerpen
• De draagstang
Dit is de verbindingsstang tussen voet en lamp en deze kan diverse vormen aannemen. Naast gewoon recht of gekromd is de verstelbare stang iets dat je veel terugziet in de industriële vloerlamp. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat dergelijke lampen vaak specifiek en variabel gericht moesten worden op bepaalde activiteiten.
• Lamphouder

Traditioneel zien we hier vaak de halve bol met reflecterend materiaal waardoor de lichtsterkte van de lamp zelf versterkt en gericht kan worden. Deze vorm zien we vooral in de industriële lampen, gebaseerd op de originele designs uit de fabriek. Tegenwoordig neemt men daarin veel meer vrijheid.

 

De industriële vloerlamp is een stevige en zeker populaire lamp die een zeker stoer en robuust karakter aan je interieur toevoegt.