We leven in een wereld waar je internet eigenlijk niet meer uit kan denken. Alle bedrijven hebben een eigen website en eigenlijk ook (bijna) allemaal social media. Dit wordt ook verwacht van de consumenten. Toch zijn er ook erg veel gevaren op social media. Het kan in het voordeel gaan werken van het bedrijf maar natuurlijk ook in het nadeel. Wat moet je als bedrijf daarom wel en niet op social media doen? Dit wordt in het volgende artikel allemaal toegelicht.

Do’s

Social media gaat razend snel. Dit betekent dus ook dat wat jij deelt als bedrijf, in no time weer verdwenen is van iemands feed. Het kan daarom geen kwaad om je posts vaker te delen. Let hierbij wel op dat je niet overdrijft. Het is hierbij natuurlijk ook altijd handig om te adverteren op je kanalen. Het fijne hieraan is dat je makkelijk kan instellen hoeveel geld je wilt uitgeven en aan wie je je post wil laten zien. Dit kan je gezamenlijk doen met een leuke actie. Hierbij kun je denken aan een giveaway. Het is hierbij wel van belang dat je een e-commerce strategie opzet.

Een ander voordeel van social media, is dat er super veel influencers actief zijn. Deze influencers willen altijd graag samenwerken met bedrijven voor bijvoorbeeld een gratis product of een vast bedrag. Deze influencers maken dan reclame voor jouw bedrijf en dit wordt gezien door honderden danwel duizenden mensen. Je zou als bedrijf ook aan affiliate marketing kunnen doen waarbij je online gaat samenwerken voor meer leads.

Naast de influencers willen de volgens op social media graag gehoord worden. Dit betekent dat je altijd het gesprek aan moet gaan met je followers/klanten.

Dont’s

Naast de do’s zijn er natuurlijk ook dont’s. Zoals jullie weten, zijn er oneindig veel social media kanalen. Dit betekent niet dat elk kanaal past bij jouw bedrijf. Zoek zorgvuldig uit welke kanalen jullie willen gebruiken en ook zeker welke niet. Het onderhouden van je social media is veel werk, vooral als je veel volgers hebt. Probeer het hierbij altijd persoonlijk te houden. Het sturen van automatische berichten is echt een no go. Als laatst is het van belang dat je NOOIT je eigen bericht liked of deelt. Dit kan namelijk overkomen alsof je wanhopig bent. Nu weten jullie de belangrijkste tips voor het gebruik van social media.