Het kan behoorlijk lastig zijn om informatie over te brengen op anderen. In het bijzonder wanneer dit via het internet gaat. Een losse afbeelding vergt soms enige toelichting, die je hier niet direct bij kunt geven. Je zou ervoor kunnen kiezen om afbeeldingen van een begeleidende tekst te voorzien. Hierbij is het de vraag in hoeverre bezoekers bereid zijn om deze tekst ook daadwerkelijk te lezen. Reden genoeg om naar alternatieve mogelijkheden te zoeken, bij het overbrengen van informatie op anderen. In dit artikel beschrijven we een van de mogelijkheden, die je in zo’n geval hebt: het gebruik van een infographic.

 

Werking van een infographic op je website

Een infographic is doorgaans een combinatie van een afbeelding met een tekstuele toelichting. De toelichting staat in dit geval echter niet onder de afbeelding, maar meteen in de afbeelding. In die zin, dat getallen worden bijgestaan door een korte tekst van een of twee regels. Zo is direct duidelijk voor bezoekers, wat zij in de infographic zien. Het is een slimme manier om informatie over te brengen op de bezoekers van je website.

 

Overigens is een infographic laten ontwerpen niet alleen interessant voor een website. Je kunt zo’n infographic bijvoorbeeld ook terug laten komen in presentaties.

 

Hulp bij het ontwerpen van een infographic

Zelf een infographic ontwerpen kan een hele uitdaging zijn. Niet alleen dien je enige kennis te hebben over de manier waarop informatie het beste kan worden overgebracht. Ook zijn vaardigheden op het gebied van vormgeven vereist om tot een goede infographic te kunnen komen. Veel mensen hebben hier de tijd niet voor, of bezitten deze vaardigheden nog niet. Gelukkig zijn er op internet diverse partijen te vinden, die je kunnen helpen bij de ontwikkeling van een infographic voor je website of presentatie.