Online marketing wordt steeds belangrijker. Je kan als bedrijf zijnde honderden euro’s besteden aan de traditionele vormen van marketing, maar tegenwoordig kom je daarmee niet zo ver als je kan komen met online marketing. Iedereen is 24/7 online te bereiken. Alles wat we tegenwoordig doen, doen we via het internet. We kopen producten online, we bellen elkaar via internet etc. Als bedrijven kan je hierop inspelen door online marketing in de zetten. Dit kan je doen op verschillende manieren. In dit artikel beschrijf ik één van die manieren, namelijk Search Engine Optimalisatie.

Waarom is SEO belangrijk?

Als bedrijf wil je hoog staan in Google, maar waarom eigenlijk? Wanneer mensen wat nodig hebben zoeken ze dit al snel op Google. Dit zoeken op Google doe je met bepaalde keywords. Per keyword kijkt iedereen slechts naar de eerste resultaten die Google aangeeft en als deze niet relevant zijn ga je al snel op zoek naar andere zoektermen. Je wilt als bedrijf dus bij de eerste paar zoekresultaten staan zodat potentiële klanten doorklikken naar jouw website.

Hoe doe ik dit?

Om hoog te komen in Google moet je werken aan je SEO. Dit kan je zelf doen, maar kan je ook uitbesteden aan een online marketingbureau zoals Mad Pack. Wat je precies moet doen om hoger te komen is niet bekend. Uit onderzoek en ervaring is weg gebleken dat er drie globale factoren jouw hoger in de zoeklijsten kunnen brengen:

  1. De structuur van je website zelf is erg belangrijk. Het is voor gebruikers fijn als er een goede structuur in de website zit. Google vindt het belangrijk dat gebruiksvriendelijke websites worden beloond en daarom ranken ze deze sites over het algemeen beter.
  2. De content op je website moet actueel zijn. Zorg ervoor dat de basisinformatie op je site allemaal klopt, maar ook dat je extra content plaatst om actueel en up-to-date te blijven.
  3. Het is handig als er veel backlinks naar jouw website komen. Zo ziet Google dat er veel over je wordt gepraat. Je wordt dus gezien als een interessante pagina.

Aan alle drie de factoren kan je als bedrijf zijnde werken. Wil jij dit werk uitbesteden aan een online marketingbureau? Neem dan een kijkje op https://www.madpack.works/ voor meer informatie!