Als je de ruimte in je huis hebt, is het heerlijk om deze te kunnen gebruiken als kantoorruimte. Nu moet je natuurlijk niet je werk mee naar huis nemen, maar soms kan je er gewoon niet om heen. Misschien ben je eigen baas of werk je vanuit huis. Met een kantoorruimte zorg je dat je werk en de stress die daarbij hoort gescheiden blijven van de ruimte waarin je relaxed zoals je woonkamer, keuken en slaapkamer. Werk dan ook niet vanuit deze ruimtes en gebruik hier enkel je thuiskantoor voor. Geloof me dit creëert rust. Maar uren doorbrengen in een saai kantoor met enkel een boekenkast en een bureau? Nee daar hebben we geen zin in. In deze blog geef ik je tips voor het stijlen van je thuiskantoor.

Het bureaugebied

Ik roep het gewoon van de daken: neem een bureau met genoeg ruimte! Je wilt niet je koffie over je laptop gooien omdat je een mapje terwijl je ellenbogen tegen je borst drukken en het pennenbakje door de plotselinge verschuiving van andere projecten van het bureau vliegt samen met een stapeltje documenten. Een ruim bureau zorgt ook voor rust ómdat er ruimte is. Daarnaast wil ik even nadruk leggen op het gebruiken van een goede bureaustoel. Wil je een goede bureaustoel kopen, kies dan voor een stoel van hoge kwaliteit. Deze stoelen ondersteunen goed tijdens het werk en zorgen voor genoeg zitcomfort. Daarnaast raad ik aan om je bureau wat op te leuken. Dit kan bijvoorbeeld met een leuke lamp, grappige kantoorartikelen en foto’s. Maar zorg dat je wel die ruimte houdt. Anders zal het enkel afleiden en de ruimte krap maken.

Even archiveren

Ik heb ooit van mijn eerste baas geleerd dat als hij tegen je zegt; wil je dit even archiveren? Dat dat betekent dat hij wil dat je het in de prullenbak gooit. Maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen en het zou onhandig zijn als je alles wat je daadwerkelijk moet archiveren in de prullenbak mikt. Zorg dat je een grote open kast hebt die je kan vullen met mappen. Kies voor een leuke kleur voor de mappen om de kamer wat kleur te geven en label ze naar de inhoud. Zo houd je alles geordend en netjes zonder dat je in hoeft te leveren op een speels uiterlijk.

Als laatste wil ik je op het hart drukken dat een thuiskantoor pas af is met een printer. Geloof me, die heb je nodig en de rest van je gezin, op enig punt, waarschijnlijk ook. Twee vliegen in één klap zou ik zeggen. Succes en stijl ze!