IKC, de beste integratie voor jouw kind

Heb je al gehoord van de IKC? IKC staat voor Integraal Kindcentrum en is een voorziening waarbij alle organisaties van het kind zoals de school, het kinderdagverblijf, de peuterschool, buitenschoolse opvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Deze integratie zorgt ervoor dat er één lijn is tussen alle schoolse en naschoolse activiteiten zodat je kind een mooie doorlopende didactische en pedagogische lijn verkrijgt in zijn of haar schoolcarrière. De leerkrachten en scholen zijn namelijk beter op elkaar afgestemd en er zijn duidelijke regels over wie wat lesgeeft en aan wie. Zo ontstaat er geen verwarring tussen het lesmateriaal en krijgt je kind geen dubbelzinnige leerstof te verwerken.

Perfect voor kinderen met onderwijsachterstand

Heeft of had je kind wat moeite om mee te volgen met de snelle ontwikkelingen in de leerstof? Je kind is zeker niet de enige. Doordat leerkrachten steeds meer aan een grotere klas moeten lesgeven, is het moeilijk om aan ieder kind apart leerstof beter uit te leggen. Zeker indien je kind erna naar een andere school of graad gaat waarbij de leerstof verder gaat op die van het vorige jaar, kan dit voor problemen zorgen. IKC zorgt ervoor dat dit allemaal ontweken wordt doordat alle leerkrachten op de hoogte zijn van elkaars leerstof. Onderwijsachterstanden kunnen makkelijk weggewerkt worden indien alle leerkrachten op dezelfde lijn zitten, zoals in het IKC.

Het beste voor je kind

Ben je nog niet helemaal overtuigd van het IKC programma? Ga dan eens naar hun website om meer info op te vragen. Wat je ook kan doen, of je nu al overtuigd bent of niet, is naar een IKC organisatie stappen en daar ter plekke meer info vragen. Neem je kind eventueel al mee zodat hij of zij al kennis kan maken met de school en de leerkrachten. Hebben je kind en jij een goed gevoel? Twijfel dan zeker niet om IKC scholen uit te proberen en het beste voor je kind te geven.