Juulr is een Social Influencers / Influencer Marketing Agency, gespecialiseerd in het opzetten van campagnes aan de hand van Influencers. Nu denk je bij deze eerste zin misschien: wat houdt dit precies in? Een logische vraag, want Influencer Marketing is een recente ontwikkeling waar niet elk bedrijf al bekend mee is. En dat is zonde, want deze methode biedt een hoop interessante mogelijkheden die een Influencer Marketing Agency zoals voor jouw bedrijf kan benutten.

Immers is het internet een steeds groter onderdeel van ons leven geworden. Waar het in de jaren ’90 nog een klein en vreemd fenomeen was, is nu 99% van de wereldbevolking online. We zijn continu verbonden met elkaar, als we nvet chatten via Facebook appen we elkaar wel via de smartphone. Want dat is een ander element waar mensen tegenwoordig vele uren per dag aan spenderen: social media. Doordat zoveel mensen hier veel tijd doorbrengen, is het voor bedrijven interessant om deze kanalen te gebruiken voor reclamecampagnes. Er zijn vele manieren om dit te doen, zoals bijvoorbeeld advertenties. Eén van de uniekere manieren om een online campagne op te zetten is aan de hand van een Influencer Marketing Agency, welke gebruik maken van Influencer Marketing strategieën. Maar wat houdt dit nu in?

Influencer Marketing: een nieuwe manier om jouw doelgroep te bereiken

Er zijn vele reacties die je wilt zien na een online reclamecampagne: de naamsbekendheid van jouw bedrijf moet vergroot worden, er moeten meer units van een product verkocht worden, er moet positieve mond-tot-mond reclame online ontstaan tussen consumenten en daarnaast moet de engagement met jouw merk significant vergroot worden. Een Influencer Marketing Agency zoals Juulr kan je hier bij helpen aan de hand van Influencers. Influencers, letterlijk vertaal beïnvloeders, hebben de beschikking over een eigen kanaal, blog of account waarop zij dagelijks content plaatsen. Deze kanalen worden gevolgd door vele mensen waarover zij invloed kunnen uitoefenen, bijvoorbeeld door een merk of een product te promoten. Dit kunnen ze ook voor jouw bedrijf of product doen.

Hierbij is het natuurlijk van belang dat deze online persoonlijkheid ook daadwerkelijk bij de normen en waarden van jouw bedrijf aansluit, zodat jou promotionele boodschap wordt uitgedragen op een manier waarmee jij comfortabel bent. Een Influencer Marketing Agency als Juulr scout vervolgens voor jou relevante Influencers die niet alleen aansluiten bij jouw stijl maar tevens de beschikking hebben over een doelgroep die jij wilt aanspreken. Door deze synchronisatie tussen bedrijf en Influencer wordt jouw merk of product gepromoot op een manier die bij jou past en die tevens jouw doelgroep optimaal zal bereiken.

Een voorbeeld van Influencer Marketing

Wat kan een Influencer Marketing Agency zoal voor je betekenen? Laten we een voorbeeld geven. Stel, je hebt een nieuw product op de markt gebracht en je wilt dit promoten. Een agency helpt jou bij het zoeken naar de beste strategie om dit product te promoten. Er wordt gezocht naar Influencers die jouw beoogde doelgroep kunnen bereiken en die tevens passen bij het merk. Hierbij kan de focus liggen op het vergroten van de naamsbekendheid of op het organisch laten ontstaan van mond-tot-mond reclame, bijvoorbeeld aan de hand van een blogger. Op vele manieren kan een Influencer Marketing Agency je dus tot dienst zijn.