Tegenwoordig willen we alles snel, sneller, snelst. De teksten op Facebook mogen niet te lang zijn, WhatsAppjes worden steeds korter en bondiger en een te lange mail wordt weggegooid. Wees je eens bewust van de hoeveelheid tijd die je spendeert op je telefoon, tablet of laptop en ga eens een boek lezen!

Boeken voor mannen
‘Ga eens een boek lezen’ klinkt sarcastisch, maar we zijn serieus. Boeken bieden je nieuwe inzichten en met voorbeelden uit de praktijk kom je nog eens een stuk verder. Leuke boeken voor mannen zijn er echt, je moet alleen even goed zoeken.

Wat dacht je van boeken als de oud-wielrenner Thomas Dekker die met een gelijknamig boek kwam aanzetten? Of het boek ‘Judas’, waar al duizenden boeken van over de toonbank vlogen? ‘De Regels Van Het Spelletje’ en ‘Boek Voor Mannen’ van Business Coach Eelco Smit zijn ook echte aanraders. Allemaal boeken met wijze lessen om jou te inspireren het beste uit het leven te halen.

Boeken voor vrouwen
Nu mogen we de dames ook niet vergeten. Over het algemeen leest het vrouwelijke deel van de bevolking wat meer, maar volgens ons ook nog lang niet genoeg! ‘Girlboss’ van oprichter Sophia Amoruso is een inspirerend boek dat laat zien dat je met niets uiteindelijk een wereldbedrijf kan opzetten. Of ‘Het Best Verkochte Boek Ooit’ van Sanne Blauw, die je laat zien hoe erg cijfers ons kunnen laten leiden, misleiden en verleiden. Een derde is het boek ‘Mindgym, Sportschool Voor Je Geest’ van Wouter De Jong. Handig voor zowel je werkleven als je privéleven!

Ga eens langs een boekenwinkel, neem twee boeken mee die jou aanspreken en probeer ze ook echt uit te lezen. Door het verhaal heen krijg je genoeg inspirerende verhalen, levenslessen en adviezen mee.

Tijdschriften die je móet hebben
Oke, ‘moeten’.. Groot woord. Maar er zijn tijdschriften die je een hoop inspiratie bieden. De Quote 500 bijvoorbeeld, waarin mensen uit het bedrijfsleven hun verhaal doen over agile werken, knopen doorhakken en groeien (of juist niet). Andere tijdschriften die ook de moeite waard zijn, zijn Sprout en De Zaak (zakelijke tijdschriften). Voel jij je uiteindelijk het prettigst bij het lezen van de Linda., de Libelle of Voetbal International? Ga voor wat goed voelt!