LinkedIn is een platform waar men tegenwoordig niet meer omheen kan. Bijna acht miljoen mensen in Nederland hebben LinkedIn ook gevonden. Wist je dat dat  meer dan driekwart van de beroepsbevolking is? Voor bedrijven is een bedrijfspagina deze dagen heel belangrijk om te benutten, omdat middels dit platform een groot netwerk opgebouwd kan worden. Maar dat is niet de enige reden waarom LinkedIn zo populair is.

Bedrijfspagina

Voor de zakelijke markt wordt LinkedIn als de bedrijfspagina gezien. De bedrijfspagina kan gekoppeld worden aan relevante groepen en -hashtags. Het heeft even geduurd, maar de bedrijfspagina kan eindelijk worden bijgewerkt op een mobiele versie. Dit is ideaal als er een bedrijfsevenement plaatsvindt en je op dat moment iets wil posten. Dan hoeft het niet via een buffer of de laptop verwerkt te worden.

Het plaatsen van berichten

LinkedIn heeft meerdere mogelijkheden om berichten te plaatsen toegevoegd. Zo kan een bericht uitgebreid worden met PDF, Word-documenten en PowerPoints. Daarnaast werkt LinkedIn aan een manier waarop je berichten van collegaś kan delen als bedrijf en de interactie met de doelgroep kunt aangaan op de tijdlijn. De grootste verandering is dat het in 2019 mogelijk wordt om via LinkedIn een evenement aan te kunnen maken, waarbij mensen zichzelf kunnen aanmelden. Het gevolg hiervan is dat het bedrijf dat het evenement organiseert een inschatting kan maken van het aantal mensen dat komt.

Solliciteren

In 2019 gaat de trend om via LinkedIn te solliciteren verder. Wat betekent dat je nu ook kan solliciteren via social media. Wanneer je je profiel invult in je LinkedIn profiel, merk je dat het eigenlijk een replicatie van je cv is. Als je je op beschikbaar stelt, krijgen recruiters meldingen binnen dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Ook maken veel bedrijven gemaakt van het eenvoudig solliciteren via LinkedIn. Hierbij hoef je alleen maar op de knop te klikken, kijken recruiters naar je profiel.  Ziet dit er interessant uit dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Via social media solliciteren is nog nooit zo eenvoudig geweest!