Of je nou in de ICT, de bouw, horeca of in de techniek werkt, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Die ene klungelige collega die altijd precies weet hoe elk elektrisch apparaat op kantoor gemaakt moet worden maar ondertussen 9 van de 10 keer een schok krijgt, of die directeur met de ‘dat kan toch makkelijk’’ instelling. Dan is het altijd wel een net zo fijne gedachte als er iemand in de buurt is die weet hoe hij of zij hier op moet anticiperen. Dit persoon komt bij de meeste bedrijven vaak in de vorm van een BHV-er. Deze bedrijfshulpverlener heeft een aantal taken onder zijn verantwoordelijkheid die van levensbelang kunnen zijn.
De hoeveelheid BHV-ers in een bedrijf of instelling is afhankelijk van het aantal werknemers van een bedrijf en de grootte van het bedrijf. In de Arbo staat de volgende verhouding als het gaat om het aantal BHV-ers:
– Bij 0-50 aanwezigen : 1 BHV’er
– Bij minder dan 250 aanwezigen : 1 BHV’er per 50 aanwezigen
– Bij meer dan 250 aanwezigen : minimaal 5 BHV’ers
Gemakkelijk online cursus volgen
Waar je eerder altijd ouderwets met pen en papier naar het opleidingscentrum moest, kun je tegenwoordig vrij eenvoudig het theorie gedeelte van een BHV opleiding online volgen. Je kunt in je eigen tijd op je desktop, tablet of ander mobiel apparaat het theorie gedeelte voltooien. Je start wanneer het jou uitkomt en je kunt het ook afmaken wanneer dit jou schikt. Dit scheelt natuurlijk wel flink in moeite en in tijd. Het praktijk gedeelte van een BHV cursus, moet hierbij wel worden afgenomen in een trainingscentrum. Gelukkig zijn er vandaag de dag vele BHV cursus trainingscentra waar je met de nieuwe technieken van allerlei scenario’s kunt simuleren.