Het word steeds belangrijker om je online marketing goed op orde te hebben. Tegenwoordig zijn er namelijk steeds meer mensen die online dingen bestellen in plaats  van dat ze naar de winkel gaan. Om te zorgen dat je vervolgens alsnog conversie krijgt is het belangrijk om hoog in google te komen. Wanneer een persoon namelijk iets opzoekt op google dan wil je graag bovenaan komen op de eerste zoekresultatenpagina. Hoe hoger je in google komt hoe hoger de ctr is. CTR staat voor click through rate. Dit houd in hoeveel mensen er nou doorklikken op een banner of andere reclame van jouw website. Het verschil tussen de eerste en 10de plaatst op google is wel 15%.

Hoe komt de klant naar jouw website

Doordat mensen tegenwoordig steeds meer online hun aankopen doen is het belangrijk goed je SEO, Search engine optimization, en SEA, Search engine advertising, te optimaliseren. Wanneer de SEO goed is kun je namelijk beginnen met het maken van reclame via bijvoorbeeld social media of het maken van banners. Denk bij social media aan Facebook, LinkedIn, Instagram en twitter. Zo kun je via social media namelijk bijvoorbeeld acties bedenken waarbij de mensen naar jouw website moeten waar ze vervolgens dan ergens kans op kunnen maken. Op deze manier word jouw website bekender en kost het je vaak weinig tot geen geld. Wat ook er helpt zijn banners, dit is alleen wel altijd betaalt. Het is namelijk onderdeel van SEA.

Nieuwe klanten werven

Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat mensen naar jouw website komen door middel van SEO en SEA. Toch kun je er ook voor zorgen dat jij mensen aanspreekt en naar jouw toe laat gaan. Dit kan namelijk door middel van onder andere emailmarketing en telemarketing. Dit word ook wel acquisitie genoemd. Zoals de woorden het al zeggen houd emailmarketing in dat je ze een mailtje stuurt met daarin bijvoorbeeld informatie of vrijblijvend advies. En zoals het woord telemarketing het al zegt ga je dan in plaats van een email sturen de mensen juist bellen. Zo zorg je ervoor dat zowel via online marketing als via acquisitie nieuwe mensen naar jouw website gaan.