Taak als project manager

Er is geen standaard voorbeeld van het profiel van een project manager. Het verschilt namelijk per project, en dat is heel logisch. Elk project is divers en uniek, daarbij heeft het zijn eigen krarkteristieken en randvoorwaarden. Bovendien kun je als project manager op verschillende manieren en met diverse verantwoordelijkheden bij een project betrokken zijn. Dit variert van het verlenen van je medewerking tot het volledig coördineren van een project.

Het is steeds vaker de norm om binnen organisaties te werken in projectteams. Daarom is het ook steeds relevanter en belangrijker om te leren hoe je een project succesvol kunt afsluiten. Herken jij je hierin en ben je op zoek naar tips voor projectmanagement of volg je een opleiding projectmanagement?

Succesvol projectmanagement

We hebben 6 simpele tips voor je op een rijtje gezet die je per direct in je dagelijkse werkwijze kunt doorvoeren.

  1. Met een correcte projectkickoff is de kans van slagen veel groter.
  2. Kijk naar de sterke punten van je teamleden, maak gebruik van elkaars talenten. Wanneer iemand iets leuk vindt om te doen, gaat het ook veel beter
  3. Zorg er samen voor dat iedereen betrokken is en zich in zet voor het project.
  4. Zorg ervoor dat de communicatie helder is.
  5. Los onderlinge verschillen samen op. Zorg dat de samenwerking met de projectleider goed is en dat jullie op één lijn zitten. Het advies moet eenduidig zijn richting de groep.
  6. Evalueer regelmatig om de kans van slagen de volgende keer weer groter te maken.

Het staat vast dat teamspirit en vaardigheden om samen te kunnen werken van belang zijn. Ontdek eerst wat je eigen talenten en sterke punten zijn zodat je weet waar je mee kan helpen. En zodat anderen daar ook gebruik kunnen maken en vice versa. Met een projectmanagement opleiding leer je jezelf beter kennen. Kennis van projectmanagement behoort dan ook steeds meer tot de vereiste competenties.