Bijna iedereen die in de buurt van een IT- of ontwikkelingsteam werkt of die een goed business management process wil ontwikkelen, heeft de term ‘agile’ gehoord. Het is een onmiskenbaar populaire aanpak die vaak zal worden gebruikt wanneer een nieuwe software wordt ontwikkeld, waardoor teams snel eventuele onvoorspelbare omstandigheden en verschuivende doelpalen kunnen beoordelen en erop kunnen reageren.

Met de behendige voordelen duidelijk en bewezen. Maar waarom wordt agile werken zelden toegepast op andere zakelijke gebieden?

De volgende 3 redenen zijn het meest voor de hand liggend.

 

  1. Continue verbetering

Agile teams zijn altijd aan het leren, bekijken wat goed werkt en wat kan worden verbeterd. Het betekent dat iedereen de tijd heeft om niet alleen zijn eigen kennis uit te breiden, maar dat alle lessen in elk stadium kunnen worden geïdentificeerd, gedeeld en op het project worden toegepast voordat ze verdergaan.

 

  1. Frequente waarde geleverd

Kort samengevat, productieve sprints betekent dat functies stapsgewijs worden geleverd naarmate het project evolueert. Het is niet verrassend dat digitale transformatieprojecten naar verwachting een of twee jaar duren, zo niet meer. In feite is digitale transformatie een proces dat nooit zou moeten eindigen. Dus, op een agile manier werken zorgt ervoor dat waardevolle resultaten in kleinere delen worden geleverd, vaker, in plaats van tot zes maanden te wachten op een uitkomst die in feite overweldigend kan zijn voor het bedrijf.

 

  1. Kostenbeheersing

Door sprintlengtes hetzelfde te houden gedurende een project, weet het team precies hoeveel werk kan worden verricht, en dus de kosten voor elke sprint. Het biedt ook ruimte voor budgetverfijningen op regelmatige basis en wijzigingen kunnen vaak worden doorgevoerd zonder exorbitante kosten als gevolg.

Technologische ontwikkelingen vinden momenteel snel plaats en het is daarom uitermate belangrijk dat bedrijven up to date zijn met hun doen en laten. Naast agile werken is smart buildings ook een opkomende trend. Dit is een gebouw die werkt in het voordeel van het bedrijf.