De kans is best wel groot dat jij ook een paar in je kast hebt liggen, namelijk Vans schoenen. Bijna iedereen over de hele wereld kent deze schoenen wel. Het was zeker niet vanzelfsprekend, maar inmiddels kent het merk een enorme stijging qua populariteit. Het zijn echte sneakers, die zeker passen in de sneaker wereld van nu. Veelal linken dit merk met skaten, niet heel gek natuurlijk want in 1988 het Vans zijn reputatie vastgesteld in de skatewereld door middel van het openen van een indoor skateboard park in Orange, Californië.

Alhoewel skaten meer door jongens wordt gedaan, zijn er ook zeker old skool vans voor dames. Sterker nog, het is momenteel een van de populairste sneakers van Vans op dit moment. De iconische side-streep aan de zijkant heeft zich ontwikkeld tot een statussymbool van traditie en skate statuur. Het onderscheidt zich daarom van alle andere skate schoenen. Dat komt door de combinatie van eigentijdse kleuren, een stijlvol design en een goede kwalitatieve afwerking zijn de sneakers erg geliefd.

Eind jaren 80’ kwam de Vans old skool dames voor het eerst uit. Het was toen der tijd het derde model wat uitgebracht werd en is inmiddels niet meer weg te denken. Het was tevens wel het eerste model die de iconische side-streep op het bovenwerk droeg. Ieder jaar brengt Vans uiteraard wel een aantal modellen uit, meestal wordt de kleur dan ook aangepast of komen er nieuwe kleuren bij. Wat Vans wel zoveel mogelijk als houvast wilt houden is de look.

Al met al zorgt deze sneaker er zeker voor dat jouw sneakercollectie een niveau omhoog gaat. Wij beschikken dus over Vans die in veel unieke kleurvarianten beschikbaar is en zo kan je er eigenlijk eindeloos op los combineren. Zo kun je het hele jaar door met Old Skool Vans rondlopen.