Overweegt u over te stappen op zakelijk glasvezel, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Tegenwoordig stappen steeds meer bedrijven over hierop, maar wat houdt het precies in en waar moet ik allemaal op letten? In dit artikel duiken waar wat dieper op in.

Zakelijk glasvezel, wat is het?

Zakelijk glasvezel is internet met snelheden van 20mb tot meer dan 20gb. Binnen het bedrijfsleven, overheid, en onderwijs wordt zakelijk internet steeds belangrijker, omdat met zakelijk glasvezel u altijd snel en met de maximale beschikbaarheid online bent.

Welke snelheid?

Het is allereerst belangrijk om te kijken naar welke snelheid uw bedrijf nodig heeft. Bij de meeste aanbieders kunt u kiezen uit meerdere pakketen, let hierbij vooral op de variatie die op dit punt wordt aangeboden. U wilt namelijk niet te veel betalen voor internet dat u niet benut, of juist een pakker hebben waarbij u alsnog trage verbinding heeft.

Overbooked of non-overbooked

Een andere belangrijke term dat vaak wordt genoemd is overbooked. Dit houdt in dat uw internet gedeeld of niet gedeeld wordt met andere bedrijven. Beide hebben elk zo zijn voor- en nadelen. Zo heeft u met het delen van internet lagere kosten en ook meer betrouwbaarheid, echter kan het zo zijn dat als uw mede internet gebruiker veel streamd juist trager internet heeft. U kunt zien of uw internet gedeeld wordt met andere bedrijven door te kijken naar termen als 1:10, 1:20 etc. Dit houdt in dat uw internet met 10 of 20 andere bedrijven gedeeld wordt.

De uiteindelijke kosten

Schrik niet als de uiteindelijke kosten hoger uit komen te vallen dan u dacht, en dat het ook verschilt tussen aanbieders. Het is slim om hier niet op blind te staren en te kiezen voor het pakket welke het goedkoopst is, kijk naar de kwaliteit, zekerheid en de maatwerk van deze offertes.

Wilt u meer lezen over zakelijk glasvezel? Bezoek dan de website Glasvezel.biz.