Wanneer je een grote aankoop gaat doen zoals een auto, wil je er wel zeker van zijn dat het geen miskoop wordt. Daarom is het belangrijk om je van tevoren een beetje te informeren zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Gegevens controleren

Wanneer je een leuke auto hebt gevonden is het belangrijk om meteen even te controleren of alle gegevens kloppen. Dit kun je snel en simpel doen door eerst te kijken of de prijs een beetje overeenkomt met andere occasions van het zelfde bouwjaar en met ongeveer dezelfde kilometerstand. Op deze manier kun je snel controleren of de koop realistisch is. Je kunt ook altijd proberen te achterhalen waarom de auto te koop aangeboden staat. 

Andere gegevens die je altijd even moet controleren zijn het kentekenbewijs en het identiteitsbewijs van de verkoper. Ook is het slim om even in het onderhoudsboekje te kijken, naar grote onderhoudsbeurten die onlangs nog zijn uitgevoerd, of niet. 

Auto controleren

Wanneer je de auto dan daadwerkelijk echt gaat bekijken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je letten op de naden, profiel van de banden, roest en lekkage. Lekkage zie je vaak op de plek van het reservewiel, is het daar vochtig? Dan kan het wel eens goed zijn dat het lekt. Kijk ook altijd even onder de motorkap of alle vloeistoffen er nog goed uitzien, er geen groene aanslag is en de staat van het motorblok nog goed is. 

Wanneer je nog meer zekerheid wilt zou je een occasion in Enschede kunnen kopen. Zij staan je graag te woord en kunnen goed advies geven over alles wat met het kopen van een auto te maken heeft. Zij zijn al 70 jaar het aanspreekpunt voor kopers van een occasion of een nieuwe auto.