Of je nu een eigen banketbakkerij hebt of voor je eigen plezier taarten maakt, als je de taarten wilt vervoeren en bewaren moeten ze wel ergens in kunnen. Hiervoor heb je dus taartdozen nodig. Er zijn verschillende soorten taartdozen voor verschillende soorten taarten. Welke dit precies zijn hebben wij voor je op een rijtje gezet.

 

Taartdoos

 

Verschillende maten taartdozen

Taartdozen heb je in verschillende maten en jouw taart moet hier natuurlijk wel inpassen. De volgende maten taartdozen vind je veelal en jouw taarten moeten dus wel in een van deze dozen passen.

Taartdozen van 25 bij 25 centimeter zijn relatief grote vierkante dozen waar dus een grotere vierkante of ronde taart in past.
Als je taart wat kleiner is dan past een doos van 15 bij 15 centimeter 17 bij 17 centimeter of 23 bij 23 centimeter waarschijnlijk beter. Ook een grotere taart is een optie. Hiervoor bestaan er taartdozen van bijvoorbeeld 27 bij 27 centimeter of 30 bij 30 centimeter. Gemiddeld gezien zijn deze dozen meestal 8cm hoog maar je hebt ook hogere dozen van 15 centimeter als je een hogere taart wil maken.
Qua maat zijn dit de standaardmaten waar je aan kunt denken maar als je bij een taartdozen groothandel een groot aantal dozen bestelt dan kun je vaak ook voor jouw eigen maten kiezen.

 

Verschillende vormen

Natuurlijk hebben we het bij de maten nu alleen nog maar gehad over een vierkante taartdoos, maar ook taartdozen heb je in verschillende vormen. Zo heb je natuurlijk ook rechthoekige taartdozen en ronde taartdozen. Het komt erop neer dat wanneer je bij een taartdoos groothandel bestelt uiteindelijk alles kunt krijgen wat je wilt, je hoeft er alleen maar veel van te bestellen.

 

Dus heb jij nog taartdozen nodig, of wellicht ook een vensterdoozen? Kijk dan zeker bij een groothandel want hier kun je typisch gezien alle maten en vormen bestellen die je wilt hebben. Zo kun je precies de taarten maken die jij wilt hebben en heb je de dozen waar ze perfect in passen.