enrollment

Virtuele kantoren en KvK inschrijvingen: toekomstmuziek?

In principe is de regel in Nederland dat elke ondernemer zich moet registreren via een inschrijfadres bij de Kamer van Koophandel. In veel gevallen gebruikt u een zakelijk inschrijfadres voor de KvK. De inschrijvingsverplichting geldt in principe altijd voor alle ondernemingsvormen met uitzondering van de eenmanszaak. In het geval van een eenmanszaak is het zo dat er aan de criteria voor een onderneming voldaan moet worden.

De criteria van een onderneming:

  1. Het leveren van goederen en diensten: voor deze voorwaarde moet het zo zijn dat u goederen of diensten aan derden levert of verkoopt.
  2. Het leveren van werk of goederen tegen betaling: hier is van belang dat u meer dan een symbolisch bedrag vraag voor uw werk.
  3. Het deelnemen aan normaal economisch verkeer: hier is van belang dat u niet alleen werkt voor familie en vrienden maar tegen betaling voor derden.

Voldoet u aan de voorwaarden?

Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet moet u zich inschrijven. Als u een kleine zelfstandige of freelancer bent kan het verstandig zijn om een virtueel inschrijfadres te gebruiken. Een adres als dit kan een enorme besparing opleveren. Naast een besparing zorgt een virtueel kantoor er ook voor dat u een betrouwbaar ogend adres heeft. Wanneer uw klanten u veelvuldig via Google of andere zoekmachines u vinden kan een vermelding ook nog wonderen doen voor uw conversie! Kijk op www.easystartoffice.com voor meer informatie.