Video marketing komt steeds meer op gang. Zo gebruiken bedrijven het vaker en kijken consumenten vaker naar branded video’s. Wanneer je het zelf wil toepassen kunnen we je hieronder de voor- en nadelen alvast weergeven.

Video marketing kent veel voordelen. Zo is het vrij makkelijk en snel te gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een idee hebt kan het al snel op video staan, in tegenstelling tot wanneer je een artikel schrijft. Ook vinden veel mensen praten makkelijker dan schrijven. Bovendien vinden mensen het vaak ook prettiger om een video te kijken dan een tekst te lezen en door middel van video is het ook makkelijker emotie over te brengen naast het weergeven van informatie.
Een ander voordeel van video marketing is het feit dat een video niet duur hoeft te zijn. Vergeleken met een aantal jaren geleden zijn ze in prijs gedaald en hierdoor makkelijker aan te schaffen. Wel moet je hierbij denken aan het feit dat je wel een film met kwaliteit moet neerzetten. Want mensen haken sneller af bij een video die bijvoorbeeld slecht geluid produceert of niet- scherpe beelden weergeeft.
Tevens kun je steeds inzien hoeveel mensen je video hebben gekeken. Daarbij genomen maakt video marketing je makkelijker vindbaar. Sowieso is een video makkelijk te vinden omdat zoekmachines voorrang geven aan video’s wanneer er op een term gezocht wordt die zowel een video als een website bevat. Bovendien kun je ervoor kiezen je video op meerdere online platforms te zetten zoals Youtube, Twitter of Facebook. Hierdoor kun je tevens grote groepen mensen bereiken.
Tenslotte kun je video’s voor veel verschillende zaken gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een teamvoorstelling, het demonstreren van een dienst of interview of het voorstellen van een nieuw product. Tevens kun je het gebruiken om je bedrijf te promoten of je organisatie een gezicht te geven. Er valt eigenlijk altijd wel een passend videoscript te maken met een eigen stijl. Dankzij de veelzijdigheid kun je zelf bepalen op welke manier je de video neerzet.

Echter kent video marketing ook enkele nadelen. Zo moet je vooraf goed bepalen met welk doel je de film maakt en dat het aansluit bij de marketing campagne die je houdt. Als je een video alleen maar maakt om een film te creëren zal dit een stuk chaotischer zijn dan wanneer je een helder doel voor ogen hebt.
Zorg er ook voor dat je niet te veel boodschappen in je video verspreid. Wanneer je teveel vermeld, vergeten mensen de boodschap sneller of ze kunnen eerder afhaken. Je kunt wel aan het einde een boodschap mee geven zodat mensen weten wat ze moeten doen wanneer ze je video bekeken hebben. Zorg er verder voor dat je de video niet te lang maakt en dat je bedrijfsnaam en logo duidelijk worden vermeld.
Bovendien kan het maken van een video ook veel investeringen kosten. Aan de ene kant kun je snel een boodschap overbrengen maar wanneer je een echt goede video wil maken kost het veel tijd, energie en aandacht om deze te produceren.
Tevens bestaat er de optie een webinar te maken. Dit is een soort lezing of college die plaatsvindt via het Internet. Hierbij wordt er ook een video gemaakt waarbij er sprake is van een kennisoverdracht. Een webinar is een seminar waarbij er alleen sprake is van online publiek, en de mensen die onder het publiek vallen kunnen op elke plek deze webinar bekijken zolang er maar sprake is van een connectie met Internet. Voor meer informatie over wat je met een webinar kunt bereiken kun je kijken op wat is een webinar. Op deze website kun je tevens bekijken welke voordelen het heeft om dit bedrijf in te schakelen als je een webinar wil organiseren, kijk maar op webinar.