Waarom database fulfilment?

Database fulfilment? Wat dat precies is? Welnu, database fulfilment is het samenbrengen van alle klantdata, contacten en kenmerken in een platform. Via dat platform kan de loyaliteit en het enthousiasme van klanten vergroot worden.

Doorgrond je klant nu écht!
Elke ondernemer weet dat uiteindelijk de klant verantwoordelijk is voor het succes van een onderneming, Hoe belangrijker je voor de klant bent (of gaat worden), hoe groter je succes wordt. Veel ondernemers kennen hun klanten echter niet goed of niet goed genoeg. Middels database fulfilment kunnen klanten écht doorgrond worden. Behalve alles op het gebied van community-beheer, kan door database fulfilment het gedrag van de klanten – samen met de kenmerken- helder in beeld worden gebracht. In de praktijk van alle dag zijn klantgegevens en andere data vaak in verschillende systemen gegoten. Onoverzichtelijk en ook onhandig in gebruik. Een centraal klantbeeld zou je als ondernemer veel beter helpen, een beeld dat bestaat uit de interesses, gedragingen en historie van elke klant. Handig samengevoegd in één systeem. Dit kan door database fulfilment.

Ontwikkelen van klantwaarde
Database fulfilment zorgt ervoor dat je het maximale uit je klantenbestand haalt. Zo is het mogelijk naar klantwaarde in te delen om daar vervolgens strategische richtingen aan te geven. Met database fulfilment kun je segmenteren en klantwaarde ontwikkelen. Database fulfilment zorgt ook al voor meer effectieve campagnes. Je kunt namelijk nu de kansen van een campagne veel beter inschatten. Het datasysteem is voordeliger en je stemt er de inkoop en marketing op af. Bovendien kun je zo veel gerichter richting de consument communiceren.

Klantcontractstrategie
Ondernemers onderkennen het feit dat een relatie met de klant een feit is vanaf het eerste moment dat een klant interesse toont. Database fulfilment helpt je vanaf dat belangrijke moment met het geven van aandacht en het verrassen en inspireren van die klant. Je laat zien de klant te waarderen en de beloont de klant. En dat op altijd precies de juiste momenten. Database fulfilment biedt software waarmee je klanten – geheel automatisch- een persoonlijke een-op-een boodschap stuurt. Database fulfilment biedt ook inzicht in klantenbedrag en bied je een klantcontactstrategie. Het biedt bovendien meetmogelijkheden en biedt rapportages. Met database fulfilment bewaak je beter je doelstellingen en voer je als dat nodig is aanpassingen door.

Database fulfilment voegt veel toe en koppelt voor jou relevante klantgegevens. Met die gegevens kun jij als ondernemer de consument veel beter bedienen en bouw je pas écht een band met de klant op. En dat in een eenvoudig n geautomatiseerd systeem.

 

Bron: www.softwaremagazine.nl