Als je een website hebt dan wil je natuurlijk dat die bezocht wordt. En dan liefst niet alleen door je familie en vrienden maar ook door mogelijke klanten. En daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed gevonden wordt door potentiële klanten. Dit doe je door de pagina’s op je website te voorzien van teksten met de juiste zoekwoorden.

En door het toevoegen van landingspagina’s. Dit zijn pagina’s waar iemand terechtkomt als hij een zoekwoord of zoekwoord combinatie intypt bij een zoekmachine. Via de landingspagina komt je bezoeker dan als het goed is op de juiste pagina terecht om een product te bestellen of een offerte aan te vragen.

Hoe kom ik aan goede SEO teksten?

Je kunt sterke SEO teksten laten schrijven door een professioneel tekstbureau. Hier werken schrijvers die ervaring hebben met het schrijven van teksten die ervoor zorgen dat je website goed wordt gevonden door de zoekmachines. Door bepaalde populaire zoektermen aan de content op je website toe te voegen zorg je ervoor dat jouw website hoog in de ranking terecht komt en dat levert hopelijk meer hits op. En als iemand dan op je website is dan is het natuurlijk zaak om ervoor te zorgen at hij snel vindt wat hij zoekt. Zo wordt een bezoeker een klant en daar was het je natuurlijk om te doen.

Is SEO belangrijk voor mijn website?

SEO lijkt wel een soort toverwoord. Iedereen die met websites te maken heeft, praat erover. Is SEO echt zo belangrijk? Ja, wel als je voor het werven van klanten of het verkopen van producten afhankelijk bent van bezoekers op je website. Als je het vooral van mond tot mond reclame moet hebben is het wellicht van minder groot belang.

Maar dan nog is het prettig als je website goed wordt gevonden en je ook via die weg extra inkomsten kunt genereren. Met andere woorden: Voor de bakker op de hoek is de website wellicht minder belangrijk dan voor de accountant op de andere hoek. Maar ze zullen beide wel een website hebben en er hun voordeel mee doen.