Wat betekent VPN?” is een zeer vaak gestelde vraag. Wellicht heb je jezelf deze vraag ook al eens gesteld? VPN staat voor Virtual Private Network. In de afgelopen jaren is het aantal aanbieders van zo’n VPN sterk toegenomen. Er zijn diverse websites, waar je een VPN kunt afnemen voor een vast bedrag per maand. Voordat je kiest voor het gebruik van een Virtual Private Network, is het verstandig om je in te lezen op de werking en voordelen hiervan. In welke situaties zou je voor zo’n VPN kiezen? Wanneer heeft het gebruik van een VPN minder zin? Enzovoorts.

 

Werking van een VPN voor consumenten

Een VPN is een extra beschermlaag tussen een website en je internetverbinding. In die zin, dat je privacy beter beschermd wordt door de VPN. Het internetverkeer vanuit je router wordt namelijk eerst naar een externe server gestuurd. Via deze externe server schakel je door naar de website die je wilt bezoeken. Voor een website lijkt het zo alsof je van de locatie komt, waar de VPN geïnstalleerd is. Dit kan in Nederland zijn, maar ook in andere landen. Het verschilt per aanbieder van een VPN waar deze servers geplaatst zijn. Vaak kun je kiezen uit welk land je een VPN wilt afnemen.

 

Overal films en series kijken met een VPN

Het voornaamste voordeel van een VPN is zodoende de verbeterde privacybescherming, waarvan je profiteert. Dit is echter niet het enige voordeel wat een VPN je biedt. Denk ook aan de mogelijkheid om overal en altijd je vaste series en films te kijken. Sommige series zijn in Amerika te bekijken, maar niet in Nederland. Andersom geldt dit ook voor bepaalde series en films! Met een VPN kun je ook deze afgeschermde films bekijken. Voor een applicatie als Netflix of Videoland lijkt het immers, alsof het internetverkeer uit een ander land komt (waar deze series wel te zien zijn).