Iedereen weet dat smart building, slim gebouw betekent. Maar wat houdt een smart building precies in? Het is een gebouw dat innovatieve aan de hand van innovatieve technieken nieuwe manieren van werken stimuleert. In dit artikel lichten wij verder toe wat dit concreet betekent.

Zoals we net al benoemden, is een smart building een gebouw dat innovatie technieken inzet om de werk- en leefomgeving te verbeteren. De inrichting met daarin alle slimme technieken samen, zorgen ervoor dat gebruikers optimaal kunnen functioneren en presteren. Voor werknemers is dit de ideale omgeving om in te werken. Wanneer zij alle mogelijkheden benutten die hun werk makkelijker kunnen maken, dan kunnen hun prestaties verbeteren en zelfs stijgen. Slimme gebouwen zijn de uitgelezen plekken om flexibele werkplekken tot een groot succes te maken.

Naast dat slimme gebouwen mogelijkheden bieden aan de werknemers, heeft het ook voordelen voor het gebouw zelf. Bijvoorbeeld op het gebied van energiebeheersing, klimaat, licht en doelmatig ruimtegebruik. Op die manier dragen alle innovatieve factoren van een smart building bij aan het totale rendement van een organisatie. Het is geen doel op zich, maar een middel de doelstellingen van een organisatie te behalen.

Een smart building ‘maken’

Als organisaties van een gewoon gebouw, een smart building willen maken dan gelden voor hen dezelfde vragen. Hoe kunnen innovatieve technieken in het gebouw helpen om:

  • duurzamer te zijn,
  • minder energie te gebruiken,
  • sneller of beter ons werk te doen,
  • efficiënter verbinding te maken met collega’s, relaties en klanten,
  • beter te weten waar iedereen zich bevindt.

Adviesbureau YNNO helpt bedrijven bij het beantwoorden van deze vragen. Graag delen zij hun visie op smart buildings en voorzien u van meer informatie.