Als u een webshop beheert, heeft u vast wel eens gehoord van e-fulfilment. Misschien weet u niet precies wat dit nou daadwerkelijk inhoudt, of twijfelt u om gebruik te maken van e fulfilment. In dit artikel leggen we u kort uit wat fulfilment nou daadwerkelijk betekent, en vertellen we u wanneer het handig is om dit uit te besteden en wanneer niet.

Wat betekent e-fulfilment?

E-fulfilment is een term die je veel hoort in de e-commerce. Simpel gezegd staat het voor alle processen rondom het afhandelen en verwerken van bestelling van klanten op een webshop. Oftewel, het logistieke proces achter je webshop. E fulfilment zorgt dus voor een soepel proces vanaf de bestelling van een klant op een webshop, tot het afleveren van het artikel bij het juiste adres.

Fulfilment uitbesteden

Er zijn verschillende bedrijven waaraan je de fulfilment van je webshop kunt uitbesteden. Zij bieden software voor het logistieke proces van je webshop, en zorgen voor onder andere voorraadbeheer, orderpicking en verzending. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit allemaal zelf te doen.

Voordelen van e-fulfilment

Het uitbesteden van fulfilment heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is misschien wel de tijd die het bespaart. Hoe groter je website wordt, hoe meer tijd er gaat zitten in het verwerken van je bestellingen. Deze tijd besteed je misschien liever aan andere dingen, zoals marketing en inkoop.

Een tweede voordeel van e-fulfilment is dat je geen opslag meer nodig hebt voor je voorraadbeheer. Je voorraad wordt namelijk beheerd door het fulfilment bedrijf. Zo heb je geen extra ruimte nodig, en weet je dat je artikelen veilig zijn.

Wanneer geen fulfilment bedrijf inschakelen?

Er zijn natuurlijk ook gevallen waarin het niet loont om je fulfilment uit te besteden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je veel producten met een lage omloopsnelheid verkoopt.