Het grootste probleem bij smartphones tegenwoordig is dat de batterij snel leeg gaat. Het liefst heb je een altijd een volle telefoon, en daar is een oplossing voor gevonden. Powerbanks zijn erg populair de laatste tijd, want het is eigenlijk een oplader voor onderweg. Je moet de externe batterij zelf wel opladen, en er zijn verschillende powerbanks met verschillende capaciteiten. In een iPhone zit ongeveer tussen 1.600 mAh en 2.000 mAh.

Met een powerbank van een capaciteit van 10.000 mAh kan je je smartphone dus maximaal 5x opladen. Een powerbank is voordelig want je kan overal je smartphone opladen. Het prijsverschil tussen powerbanks kan erg groot zijn. Een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh kan al boven de €50 kosten en een powerbank met een capaciteit van 3.000 mAh kost ongeveer rond de €20.

 

Waar kan je een externe batterij nog meer voor gebruiken?

Powerbanks worden vooral gebruikt voor smartphones want die gaan snel leeg, maar je kunt er nog veel meer apparaten mee opladen. Als je veel reist en een draadloze koptelefoon gebruikt kan die een keer leeg gaan. Met een powerbank kan je die onderweg opladen waardoor die weer opgeladen is. Als het apparaat een grotere batterij heeft dan de powerbank is kan het apparaat niet volledig worden opgeladen.

Laptops hebben ook een grote batterij, maar bij de meeste oudere toestellen zijn de batterijen nog niet zo slim in gebruik waardoor die snel leeg kan gaan. Daarvoor zijn ook grotere powerbanks met een capaciteit van 20.000 mAh. Deze bedrukte powerbanks zijn ook groter dus minder makkelijk om mee te nemen, maar deze zijn wel productiever dan de kleine externe batterijen.

 

Sneller je apparaten opladen met Quick Charge

Het is natuurlijk fijn als je apparaat snel wordt opgeladen, en daar is dan Quick Charge (QC) voor dat je toestel sneller oplaadt. De accuduur is het grootste probleem bij veel toestellen, en dan heb je powerbanks maar die laden niet heel erg snel op. En daarvoor zijn er powerbanks met Quick Charge 2.0 en 3.0.

Een powerbank met Quick Charge kan een toestel sneller opladen door de speciale techniek die erin zit. QC 3.0 kan nog sneller een apparaat opladen dan een externe batterij met QC 2.0. Voor voordelige powerbanks van uitstekende kwaliteit kan je terecht bij Supreme Relatiegeschenken die powerbanks hebben met verschillende capaciteiten.