Met het internet komen er weer nieuwe kosten en mogelijkheden om te besparen maar wat is nou slim om te doen voor jouw bedrijf en hoe kun je dit het op zijn best gebruiken. Met zoekmachine optimalisatie zullen veel mensen meteen naar google ads gaan kijken. Dit komt omdat dit het eerste is wat je ziet op google zoek resultaten, maar hoe duur is is doen nou?

Dat wordt bepaald onder andere door een Cick Through Rate (CTR) dit is hoeveel mensen op een bepaalde zoekterm op de zoekmachine google doorklikken. Hoe meer mensen doorklikken op de zoekterm waar je op adverteert hoe goedkoper de advertentie kan worden. Maar waar zou je dan een beter CTR kunnen krijgen? Dit heeft weer te maken met de organische zoekverkeer wat je op je website krijgt.

Adwords

Maar je zal nooit de exacte prijs weten van google ads want adwords werkt namelijk met geschatte kosten en factureren dan ook achteraf pas. Dit kan zorgen voor een afwijkend bedrag van de geschatte prijs, gelukkig is dit meestal lager dan het geschatte bedrag.

Het kijken bij google ads waar je winst kunt kijken is de berekening 10 euro voor 100 bezoekers is de ongeveer wanneer je duidelijk winst gaat maken op de google advertentie. Betekent dat je dan als je meer betaalt dan 10 euro voor 100 bezoekers dat het dan niet waard is. Nou nee alle nieuwe klanten of terugkomende klanten zijn meegenomen alleen zou ik wel natuurlijk dit een streef punt maken.

Google ads uitbesteden is dus nooit een slecht idee vooral niet als je er geen moeite mee hebt om ervoor te betalen. En uiteindelijk kun je er zelf ook voor zorgen dat adwords minder duur worden als je zorgt voor meer organisch verkeer. Met deze samenwerken bereik jij jouw doel binnen no time!